top of page

Over ons

P210109_14.32_[03].jpg

Hoi, wat leuk dat je op onze website komt kijken!

Muziek is al van kinds af aan onderdeel van mijn leven. Voor het slapen gaan werd er vroeger een lp op de Pick-up gelegd en dan konden we die luisteren om te gaan slapen. Zoals jullie je misschien nog herinneren is 1 kant van een lp ongeveer 15 à 20 minuten. Het was niet zelden dat ik als de lp afgelopen was ging roepen dat de muziek "op" was. Je kunt wel zeggen het werd er met de paplepel ingegoten. De hele dag stond er wel ergens een radio aan. Laten we zeggen om een lang verhaal kort te houden, zolang als ik op mezelf woon staat er al een radio op het toilet. Dat zegt genoeg lijkt me. 
 
In de loop der jaren is de passie voor film erbij gekomen. Niet direct het kijken naar speelfilms ofzo, vind ik wel leuk maar daar onthoud ik niet veel van. Maar vooral het vastleggen van beelden om te bewaren voor later. Als geboren schipperszoon is het dan ook niet ondenkbaar dat je films gaat maken van o.a. je vaarvakanties door Nederland en België. Maar ook van wandelingen door de natuur. Vastleggen van de turnwedstrijden en dansuitvoeringen van onze dochter hoort daar natuurlijk ook bij. En met veel uitjes gaat de camera ook mee. Hier op de website maken we zo af een toe ook een Blog tekst om te informeren hoe het eraan toegaat op de Lithakia.
 
Toen ik als puber radioprogramma's ging maken voor plaatselijke piratenstations ging het studio gevoel al leven. Het duurde ook niet lang voordat ik mijn "studio" een naam had gegeven. Rmstudios moest het zijn. Meervoud want je moet groot denken.
Tot op de dag van vandaag heet het zo. Na de piraterij ook nog
een jaar of 10 actief geweest bij de plaatselijke Lokale Omroep 
 
Op dit moment noem ik de studio gewoon een hobby bedrijfje. Met enige regelmaat komen er verzoekjes binnen of ik op het gebied van audio of video iets kan maken. En wat de laatste jaren ook steeds vaker voorkomt is de vraag of ik oude videobanden, super8 films, dia's, bandrecorderbanden, cassettebandjes en ga zo nog maar even door digitaal kan maken. Hele avonden zit ik te digitaliseren. Voor de persoon die erom vraagt reken ik hele schappelijke prijsjes en voor mij is het een leuke manier om te zorgen dat mijn studio een beetje up to date kan blijven.
 
Dus heb je oud materiaal dat je digitaal wilt hebben schroom dan niet om een mailtje te sturen of te bellen. Zie de contact info hieronder.
Je kunt ook het contact formulier invullen. 
 
Veel van de privé films staan op mijn YouTube kanaal. Wat je hier op VarenMetDeLithakia ziet is maar een klein deel. Kom daar ook eens kijken en abonneer dan ook gelijk even. Kost niets en je kunt alle films die in de toekomst er nog aan komen ook gelijk zien. De films een duimpje geven en/of er een leuke reactie bij schrijven is voor de filmmaker altijd een leuke waardering.
En vertel het vooral door. Stuur anderen een linkje van de website of een film.
Dat is waar we het als "YouTubers" voor doen.

  • YouTube
bottom of page